L'Hesport Net


El CELH vol continuar en la línia de transmetre els valors educatius de l'esport i la no violència. Si el curs passat es va preparar un decàleg d'accions vinculades amb el joc net, per aquesta temporada s'han anat desenvolupant una sèrie d'iniciatives, com ara la elaboració de pancartes amb el lema "Som de L'Hospitalet i ens mola el Joc Net", que han estat penjades a gairebé totes les seus de competició; s'ha continuat amb la obligatorietat de la salutació inicial als esports d'equip i, finalment, s'han editat dos vídeos a la pàgina de Youtube del Consell Esportiu: El primer, "Ser només pares" és un Monòleg sobre el comportament d'alguns pares al món de l'esport base. Es va projectar el 17 de setembre de 2014 al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, en l'acte de presentació de la temporada 2014-15 del Consell Esportiu de L'Hospitalet. El segon "Amb ulls de jugador", es va projectar a la Salamandra 1, el dia 5 de juny a la Cloenda Jove.

https://www.youtube.com/watch?v=EJKTsGrqp50&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=6NJuqhAFKa0


 El CELH, amb l'objectiu de transmetre els valors educatius en l'esport i la no violència, ha preparat un decàleg d'accions vinculades amb el joc net. Bona part d'aquestes iniciatives han sortit de les aportacions realitzades el curs 2013-14 pel Consell de Nois i Noies de la Ciutat i pel Comitè Educatiu, que aplega mestres i professors d'educació física de L'Hospitalet. Es va fer una difusió de la "Carta als pares" i es van elaborar pancartes amb l'eslògan "Som de L'Hospitalet i ens mola el Joc Net", que es van instal·lar a les diferents seus de competició, es va renovar l'uniforme dels àrbitres i monitors del CELH amb el logo "L'Hesport Net" i es va realitzar de forma obligatòria la salutació inicial als esports d'equip. Aquestes accions han de servir per què l'esport escolar sigui un exemple de bon comportament per part de tots els agents que la composen: esportistes, pares, àrbitres, entrenadors, delegats, coordinadors...


Des del Consell Esportiu L’Hospitalet (CELH) creiem fermament que a qualsevol activitat que organitzem o donem suport s’ha de tenir sempre present els valors educatius de l’esport. El nostre concepte d’esport, el que oferim, va lligat a aquella activitat física que ajuda a millorar la qualitat de vida dels nens i joves i que engloba valors positius: respecte, treball en equip, solidaritat, hàbits saludables, compromís, responsabilitat, integració social, diversió i plaer.

La principal acció que desenvolupa el CELH són els Jocs Escolars, una competició amb 24 modalitats esportives diferents, oberta a la participació de tots els nens i nenes en edat escolar i, alhora, una eina per formar i educar.

Gràcies al treball conjunt del Comitè Educatiu (els professors i mestres d’Educació Física), el Consell de Nois i Noies L’H i el Comitè Assessor, es va crear el programa “L’HEsport Net”, vigent des de la temporada 2013-14, que es resumeix amb aquest decàleg. Les entitats i centres educatius han assumit amb il·lusió aquest programa, i aquests són els seus deu punts:

1.- Difondre la imatge pròpia pel programa, amb un logotip verd.

2.- Incloure a la web la “Carta als pares” redactada pel Consell de Nois i Noies L’H.

3.- Distribuir una pancarta amb l’eslògan “Som de L’Hospitalet i ens mola el joc net”, a totes les seus dels Jocs Escolars.

4.- Mostrar al taulell tots els adhesius amb els eslògans creats pel Consell de Nois i Noies L’H.

5.- Fer obligatòria la salutació inicial i final als esports d’equip

6.- Facilitar als centres i entitats el document de sensibilització “Compromís dels pares i mares amb l’esport escolar”

7.- Promoure els dos vídeos educatius del Consell, en format monòleg: “Ser només pares” i “Amb ulls d’esportista”. 

8.- Introduir la formació en valors als cursos, jornades i CIATE del Consell.

9.- La targeta verda com a eina dels àrbitres per premiar a esportistes i monitors: adreçant propostes al Comitè de Competició, que les publicarà a les seves actes.

10.- Mantenir el premi “Jocs Escolars L’H” com a mostra de trajectòries exemple de valors.


COMPROMÍS DELS CENTRES I ENTITATS

DECÀLEG D'ACTUACIONS A L'ESPORT NET 2013-14

ESLÒGANS L'HESPORT NET

CARTA DELS NOIS I NOIES

COMPROMÍS DELS PARES